PHP hata ayıklama parametreleri

Bir betiğin  hatasını bulabilmeniz için dilin size ifade ettiği , fırlattığı hataları yorumlamanız gerekir. Eğer hata kayıtları açık değilse fırlatılan uyarıcı, kritik ve ölümcül hatalar ekrana basılmaz bizimde betiğimiz çalışırken hiç bir şeyden haberimiz olmaz. Debug parametrelerini açmak için birde fazla yol bulunmaktadır.PHP ‘de debug işlemleri default olarak kapalı gelmektedir.

Aslında aşağıda farklı metotlarla PHP çalıştırıcısına aynı parametreler gönderilmektedir. Bu parametreler açıklamları şöyledir;

  1. ini_set(‘display_errors’,’on’) ile hataların basılmasını açık duruma getiriyoruz.
  2. error_reporting(E_ALL) ile hangi seviyede hata basılmasını istediğimizi belirtiyoruz. E_ALL harici başka düzeylerde belirtilebilir. http://php.net/manual/tr/function.error-reporting.php

Kod içinden DEBUG işlemlerini açma:

Belkide en çok kullanılanıdır. Betik içinde çalıştığınız yerde php komutlarını verip hata ayıklama çıktılarını açabilirsiniz.

[code language=”php”]

<?php

ini_set(‘display_errors’,’on’);

error_reporting(E_ALL);

[/code]

.htaccess den DEBUG parametresi tanımlama

Sunucu üzerinde çalışırken hayat kurtarır. İstediğiniz klasörün altına .htaccess dosyasını atar ve o klasörde ki bütün dosyalarda hata ayıklama kayıtlarını açabilirsiniz.

[code]
php_flag display_errors on
php_value error_reporting 999999999

[/code]

php.ini içinden DEBUG işlemlerini açma

php.ini dosyasında yapılan bu ayarlamalar çalıştırılacak bütün betiklerde geçerli olacağı için çok fazla tavsiye etmem ama yerelde çalışırken hata ayıklama hep açık olsun derseniz o zaman işe yarayabilir.

php.ini dosyasına alttaki seçenekleri eklenemiz yeterli olacaktır.

[code]

display_errors ‘on’

error_reporting ‘E_ALL’

[/code]

PHP de hata ayıklama için daha fazla parametre tabiki de mevcut ben sadece ilk aklıma gelenleri farklı yöntemlerle nasıl kullanılabileceğini yazdım detaylar için http://php.net/manual/tr/debugger.php adresini kullanabilirsiniz.

  1. farkındamısın yorum yazan yok neden çünkü bi bok yok ortada Kendi adına bir site açmışsı ki işe girerken yada freelance çalışırken refereans olsun “bakın ben millete neler öğretiyorum” durumu olsun .Sadece projelerini koysaydın daha iyidi Ya artık şu foreach olayını bu basit şeyleri aşın elin gavuru saatlsüren video hazırlıyo siz halen merhaba dünya olayındasınız yada iki satır kod yazıp “tammadır bak manyak blok yaptım” havasınada .Hadi bi düşün yalanmı konuştum ben sonrada silerisn yorumu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir